Danske skoleelever: Vi bliver ikke klædt godt nok på

- Fordi du er erklæret uddannelsesparat i 9. klasse betyder det ikke, at du ved, hvad du vil med dit liv

Masser af unge skal til at træffe et svært valg.

Senest til foråret skal de vælge i hvilken retning, deres uddannelse skal gå. Og der er mange tilbud og kombinationsmuligheder at vælge imellem. For eksempel HHX, HTX og STX.

Læs også Flere unge vælger en EUX-uddannelse

- Vi har en skov af muligheder. Det er svært at finde ud af, hvilken vej man bør gå. Det handler om at finde den vej, som passer bedst til en selv. Det er svært, siger Jens Vase Poulsen, formand for Danske Skoleelever.

Han repræsenterer 4500.000 skoleelever og mener ikke, at unge bliver ordentligt klædt på til at foretage det rigtige valg.

- Lige nu får nogen af os individuel vejledning. Andre bliver erklæret uddannelsesparate. Men bare fordi du er erklæret uddannelsesparat i 8. eller 9. klasse, betyder det ikke, at du ved, hvad du vil med dit liv og din uddannelse, siger Jens Vase Poulsen.

Læs også Folkeskove er et hit: Det giver masser af liv

Derfor ønsker Danske Skoleelever helhedsvejledning til alle, hvor skolerne har tæt kontakt til erhvervslivet og lokalsamfundet. Og mulighed for individuel vejledning til alle.

- Det skal fungere i højere grad, end vi ser det nu. Det fungerer klatvist rundt omkring i landet. Derudover vil vi gerne have udvidet brobygningen med praktik en uge ekstra, så man har mulighed for at komme i dybden med det, man laver, siger Jens Vase Poulsen.

Øverst kan du se hele indslaget med formanden for Danske Skoleelever, Jens Vase Poulsen.