Danske mejerier skruer op for den økologiske hane

Flere økologiske mejerier følger nu i Arlas fodspor og udvider leverandørkredsen fra årsskiftet.

Flere økologiske mejerier følger nu i Arlas fodspor og udvider leverandørkredsen fra årsskiftet. Årsagen er kraftigt stigende efterspørgsel fra forbrugerne.

Forbrugernes kraftigt stigende efterspørgsel efter økologisk mælk får nu flere danske mejerier til at skrue op for den økologiske hane.

Thise Mejeri tager til januar 18 nye økologer ind i flokken, så mejeriet i alt får 92 leverandører. Mælkemængden vokser fra 58 millioner kilo til 78-79 millioner kilo.

- Lige nu har vi faktisk et stort underskud af mælk, og de steder, hvor vi plejer at købe ekstra mælk, er der lukket. Vi vil gerne ud i verden og erobre lidt markedsandele, men de mængder, vi har nu, bliver spist af de danske detailkæder, så derfor tager vi nye ind, siger salgschef Mogens Poulsen.

Økologisektorens store flagskib - Arla Foods - har netop sat gang i en omlægningsproces hos 19 konventionelle mælkeproducenter. Om to år bidrager de efter planen med godt og vel 25 millioner kilo økomælk.

Arla har et mål om at øge leverancerne af økomælk med i alt 75 millioner kilo over de næste tre år ved at få flere af de konventionelle producenter til at lægge om til økologisk drift.

/ritzau/