"Danmarksmesterskaber": VUC Aarhus topper undersøgelse

Tal fra Undervisningsministeriet sikrer VUC Aarhus to "danmarksmesterskaber"

1 af 2

Et karaktergennemsnit på 7,2 i perioden fra 2013-2015 for kursisterne på VUC Aarhus er så godt, at det er det højeste i landet og et godt stykke over landsgennemsnittet på 6,1.

Hvis man samtidig ser på elevernes sociale baggrunde, burde eleverne på VUC Aarhus kun have fået 6,7 i gennemsnit, men har altså forbedret karakterne med 0,5 point, hvilket også er det højeste i landet.

De to "danmarksmesterskaber" vækker glæde hos Erik Ernø-Kjølhede, der er rektor på VUC Aarhus.

- Først og fremmest er vi enormt glade for og stolte over, at vi udmærker os på de to vigtige parametre, og jeg vil sende rosen videre til kursister og lærere, for det er dem, der skaber det. Generelt er det et godt sammenfald af kursister, der er afklarede og modne og lærere, der er dygtige til at tage individuelle hensyn, siger Erik Ernø-Kjølhede til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Han står i spidsen for en uddannelsesinstitution, hvor man ikke putter folk i kasser, men i stedet tager hensyn til individuelle behov og ønsker.

Brandalarm sendte elever på gaden

- Vi har en pædagogisk tilgang på skolen, og vi praktiserer ikke en model, der passer til alle lærere og kursister. Lærerne formår at levere undervisning, så den passer rigtig god til den enkelte kursist, og det kræver meget af underviserne, for kursisterne er en sammenbragt flok, forklarer Erik Ernø-Kjølhede.

Ayda Sadeg og Katrine Wehrs dimitterede i sommeren 2015 og er med karaktergennemsnit på over 10 to af de elever, der har været med til at trække karaktererne op.

- Jeg tror faktisk, at en del af svaret skal findes i, at eleverne på skolen er modne og har prøvet en masse forskellige ting, inden de gik i gang med studiet. Det smitter af på undervisningen, hvor der er plads til forskellighed og gode rammer for at håndtere sit studium på personlig vis, fortæller Kathrine.

Fakta

Hvert år offentliggør Undervisningsministeriet tal for gennemsnitskarakter og karakterforbedring (såkaldt ”socioøkonomiske reference”) for alle landets gymnasiale eksamensresultater. Læs mere på uddannelsesstatistik.dk

Karaktergennemsnittet på HF-enkeltfag, som ikke er med i Undervisningsministeriets statistikker, var i 2015 på 7,3.

Ud over en almindelig HF kan man på VUC Aarhus vælge blandt følgende toninger på 2-årigt HF:
HF Sport & Sundhed, HF Global og HF Innovativ.

På 2-årigt HF på VUC Aarhus er 80 pct. af eleverne i alderen 18-24 år.

47 pct. af HF-dimittenderne på VUC Aarhus fortsætter på en professionsuddannelse, og 39 pct. fortsætter på universitetet.