Danmarksmester i at skabe jobs

Unge bliver mødt med respekt og krav

01:40

1 af 2

Når en ung melder sig i køen af ledige på jobcentret i Randers, er der straks et tilbud om at komme i praktik eller begynde på en uddannelse.

Det er angiveligt det, som gør Randers Kommune til Danmarksmester, når det gælder om at få unge i jobs. Inden for et halvt år er mere end hver tredje, 36 procent, kommet i job eller har påbegyndt en uddannelse. Det er dobbelt så mange som på landsbasis.

- Når de unge kommer for at få kontanthjælp, er det vigtigt at vi hurtigt får lagt en plan for, hvordan de kommer videre og bliver selvforsørgende. Så de bliver mødt med respekt, men også med krav, siger Jørgen Skovhus Haunstrup, afdelingsleder i Jobcenter Randers.

Op af sofaen

For Line Nyekjær har strategien fra Jobcenter Randers banet vejen for, at hun i dag er væk fra kontanthjælpen og har et fast job.

- Jeg er rigtig glad for at kunne klare mig selv. Det er federe at have et job og komme op af sofaen end at lave ingenting, siger Line Nyekjær, der nu efter en praktikperiode er blevet fastansat som logistikassistent hos Bauhaus i Randers.

Byggemarkedet har cirka 60 ansatte. Heraf har 5 fået job.