Danmarksmester i økologi
Regionshospitalet serverer rene råvarer for patienter
Køkkenet på Regionshospitalet Randers er det hospitalskøkken i landet, som serverer mest økologisk mad til de indlagte patienter.
Afdelingsøkonoma Gerda Halvorsen Jensen har kæmpet for økologien til patienterne i næsten 20 år.
- Jeg synes, vi skal tænke på vores krop og på vores miljø. Pesticider og sprøjtemidler er nu altså engang ikke godt, siger hun.
Grunden til at økologien kan lade sig gøre er, at køkkenet laver rigtig mange ting selv, de har egen bager, egen slagter og så køber de stort ind.
Og hospitalet fortsætter med at stile højt. Om to år skal 70 procent af råvarerne nemlig være økologiske.
- Vi tror på, at når vores patienter får en rigtig god kvalitet og en god madoplevelse, så bliver de hurtigere raske, fortæller Mona Carøe, der er cheføkonoma.
Se mere øverst på siden.