Danmarks bedste idé

Fire Aarhus-studerende vandt pris for bedste idé

Fire Aarhusianske studerende har netop vundet Danmarks største opfinderkonkurrence - de fik ganske enkelt Danmarks bedste idé.

En bakterieindikator, der kan forhindre madforgiftning og madspild. Det var, hvad fire aarhusianske studerende ved Erhvervsakademi Aarhus havde opfundet, og som de blev belønnet for.

Bag idéen står Ane Blach, Maria Tønder, Mads Petersen og Simon Pavar Langhoff, som alle er fra iværksætterlinien på markedsføringsuddannelsen. Sammen dystede de mod 119 andre grupper med i alt 500 studerende fra korte og mellemlange videregående uddannelser.

Genial idé

Vinderidéen er den absolut første af sin slags. den kan forhindre madspild og hjælpe med at undgå madforgiftning. Idéen er at fremstille en lille engangspapirstrip, som indikerer, når der er bakterier i maden. Strippen aktiveres, når den kommer i berøring med mad og lyser op, hvis maden er for bakterieholdig.

I dommernes afgørelse blev der lagt vægt på, at idéen har et globalt sigte. Den kan bruges i storkøkkener og af almindeligt rejsende.

Også uddannelsesministeren bifalder vinderidéen.

- Danmark kan ikke konkurrere på billig arbejdskraft eller dårlige arbejdsforhold. Evnen til at undres, at udvikle idéer og finde nye muligheder er derfor helt afgørende for vores fremtid, siger Morten Østergaard på ministeriets hjemmeside.

Selvtillidsboost

En af de fire idémagere var da også ganske begejstret for prisen.

- At vinde denne pris er et enormt skulderklap og booster vores selvtillid. Nu er vi ikke længere i tvivl om, at idéen er god og brugbar. Derfor går vi straks i gang med at kontakte forskere, mikrobiologer, fonde og investorer for at komme videre med idéen, som forhåbentlig ender med at blive sat i produktion, siger 22-årige Ane Blach i en pressemeddelelse.