Danmark færdig ved EM i volley

EM i NRGi Arena fortsætter uden rødt og hvidt

Serbien var for stor en mundfuld for det danske volleyball-landshold.

Danmark er færdig ved EM-slutrunden i volleyball i NRGi Arena i Aarhus.

Det står fast, efter at danskerne tirsdag aften led et nederlag på 0-3 i sæt til de forsvarende europamestre fra Serbien.

Det var noget nær en umulig opgave, det danske volleyball-landshold var kommet på i knockout-kampen om en plads i EM-kvartfinalen.

På den anden side af nettet stod de forsvarende europamestre fra Serbien, som med en hurtig 3-0-sejr fik slukket danskernes håb om at levere endnu en sensationel præstation ved dette års slutrunde.

25-17, 25-17, 25-22 endte sættene i serbernes favør efter en intens, men ulige kamp.

Se: EM-volley i Aarhus

Allerede i første sæt viste serberne, at der er klasseforskel på de to hold. Selvom det lykkedes Danmark at holde trit med det stærke serbiske hold i begyndelsen, trak Serbien effektivt fra til en 25-17-sætsejr.

Danskerne gjorde deres bedste for at bide fra sig, men et stærkt spillende serbisk hold tillod aldrig Danmark at komme helt ind i kampen om andet sæt, der efter 25 minutter igen faldt ud til serbernes fordel 25-17.

Gennem hele turneringen har det danske hold fokuseret på at holde gejsten oppe og kæmpe for hver eneste bold. Det gjorde de også mod Serbien, men de tårnhøje modstandere formåede alligevel gang på gang at tage stribevis af point mod danskerne.

Danmark har imponeret ved EM på hjemmebane ved sensationelt at gå videre fra pulje A.

I første kamp tabte danskerne 0-3 til OL-bronzevinderne fra Italien, men viste flot spil, som blev fulgt op i 1-3-nederlaget til Belgien.

Se: - En mangeårig satsning

Mod Hviderusland kulminerede det gode spil i en intens 3-2-sejr, der fik skrevet danskerne i historiebøgerne som det første danske volleyballhold nogensinde til at gå videre ved en EM-slutrunde.

Alligevel var det kun de færreste, der troede på, at Danmark ville kunne gøre mere end blot at presse Serbien.

Tredje sæt blev dog en tæt forestilling, og Danmark spillede lige op med europamestrene frem til 8-8, hvorefter serberne genfandt rytmen og til sidst med nød og næppe hev sættet hjem 25-22.