Statsbiblioteket i Aarhus bliver til nationalbibliotek

Statsbiblioteket og Det Kongelige Bibliotek bliver samlet under navnet Nationalbiblioteket fra 2017

Foto: Google Street View

1 af 2

Statsbiblioteket og Det Kongelige Bibliotek bliver samlet under navnet Nationalbiblioteket fra 2017. Det har kulturminister Bertel Haarder (V) besluttet. Det bliver Statsbibliotekets nuværende direktør, Svend Larsen, der skal stå i spidsen for det nye bibliotek. 

Biblioteket vil bevare sin fysiske placering i København og Aarhus. Det betyder også, at danskerne i fremtiden får en samlet indgang til digitaliserede aviser, radio- og tv-programmer og meget mere. 

Læs også Sådan søger du i gamle aviser

- Statsbiblioteket og Det Kongelige Bibliotek har gennem mange år haft et tæt samarbejde – som forsknings- og universitetsbiblioteker og ikke mindst som Danmarks to nationalbiblioteker. Nu tager vi skridtet videre og samler kræfterne i det nye Nationalbibliotek. For mig er det vigtigt, at den fysiske biblioteksbetjening i Aarhus og København fortsætter efter sammenlægningen – og at brugerne i fremtiden vil få én digital indgang. Målet er, at det vil give danskerne et bedre bibliotek for pengene, siger Bertel Haarder. 

Sammenlægningen af de to biblioteker sker bl.a. i forlængelse af, at Det Kongelige Biblioteks direktør igennem mere end 30 år, Erland Kolding Nielsen, går på pension den 1. februar 2017.