Danish Crown sælger datterselskab fra til brasilianere

Fødevareproducenten har netop solgt sit amerikanske datterselskab Plumrose

Det amerikansk-baserede datterselskab Plumrose sælges nu af Danish Crown.

Direktør i Danish Crown, Jais Valeur, ser salget som en del af den nye strategi. Foto: Staff - Scanpix

1 af 2

Bacon, skinke og spareribs til amerikanerne. Det er, hvad firmaet Plumrose siden 30’erne har specialiseret sig i. Bag firmaet stod Randers-baserede Danish Crown, men nu har den østjyske virksomhed besluttet sig for at sælge datterselskabet fra.

Køberne af Plumrose er det brasilianske selskab JBS.

- I vores arbejde med 4WD-strategien stod det klart, at Plumrose ikke skulle være en del af Danish Crown fremadrettet, så derfor besluttede vi at sætte virksomheden til salg. Det ændrer dog ikke ved, at Plumrose er en fremragende virksomhed, som har gjort store fremskridt i de seneste år, siger direktør i Danish Crown, Jais Valeur, i en pressemeddelelse. 

Læs også Danish Crowns overskud skrumper

Det er altså i forbindelse med den nye 4WD-strategi, at Danish Crown har vurderet, at Plumrose ikke længere skal være en del af foretagendet. I den nye strategi er målet primært at vokse på de fire hjemmemarkeder Danmark, Sverige, Polen og Storbritannien.

- Salget af Plumrose er et skridt fremad i forhold til at levere på de langsigtede mål i Danish Crowns strategi. Vi har med et slag styrket vores finansielle kapacitet ganske væsentligt. Det giver os stor handlefrihed i forhold til at bidrage til det, jeg vil kalde en nødvendig konsolidering af fødevarebranchen inden for forarbejdede kødprodukter på vores fire hjemmemarkeder, siger Jais Valeur.

Læs også Danish Crown får håndsrækning af svineglade kinesere

Plumrose omsatte i det seneste regnskabsår for 3,4 mia. kr. og driver fem fabrikker og to distributionscentre med 1.200 medarbejdere i USA. JBS betaler 1,6 mia. kr. for Plumrose.

Salget af Plumrose til JBS er betinget af godkendelse fra de amerikanske konkurrencemyndigheder.