Danish Crown fyrer 500

Slagterigiganten med hovedsæde i Randers afskediger

01:06

1 af 2

Slagterigiganten Danish Crown med hovedsæde i Paderup ved Randers skal af med 500 medarbejdere. Årsagen er, at der er for få grise til at holde gang i hjulene.

Ud af de 500 er halvdelen ferieafløsere, som har været ansat i forbindelse med afviklingen af sommerferien, så reelt er der tale om egentlig afskedigelse af 250 medarbejdere, skriver Danish Crown i en pressemeddelelse.

20 af de fyrede medarbejdere er ansat på koncernens slageri i Horsens.

Anne Villemoes, der er kommunikationsdirektør i Danish Crow, siger, at det er vigtigt, at man hos koncernen hele tiden har fokus på antal hænder, der står ved maskinerne og antal grise, der skal gennem slagteriet:

- Når vores prognose ikke holder stik, så skal vi tilpasse kapaciteten. Og det skal vi gøre med det samme.

- Ordrerne går ind om aftenen - og så kører vi det ud om morgenen. Og der skal vi være gode til at tilpasse os over night, siger Anne Villemoes.

Ingen jule-problemer
Lige om lidt begynder julen at presse sig på. Og traditionelt spiser danskerne meget svinekød i juledagene. Men det behøver ikke betyde, at der skal hyres folk igen:

- Vi laver prognoser, og julen er én af de ting, vi er forberedt på. Vi håber, at vi igen kommer til at skal lave ansættelser - men lige nu er der flere hænder end svin, der skal slagtes, siger kommunikationsdirektøren.

Årsagen til de færre svin er, at der leveres mindre fra landmændene. Anne Villemoes siger, at det er dyrt at producere slagtesvin i Danmark. Og nogle landmænd har måtte skære i leverancerne.

Fyringerne kommer til at foregå over det meste af landet på Danish Crowns slagterier:

- Når vi siger, vi skal landet rundt, så skal vi faktisk landet rundt. Det er både i Rønne, Esbjerg, Ringsted - men der er selvfølgelig forskel på, hvor mange der skal fyres, de enkelte steder, siger Anne Villemoes.