Danish Crown-direktør fyret

Jesper Friis fyret efter to år på toppost

Foto: TV2OJ / Danish Crown

Danish Crown har torsdag valgt at afskedige topchefen for svinekødsproduktionen i Danish Crown (DC Pork), Jesper Friis, oplyser virksomheden.

Jesper Friis har siddet på posten i den kriseramte afdeling i godt to år.

Grunden til afskedigelsen skal ikke findes i de økonomiske resultater, men mere i samarbejdet med de forskellige medarbejdergrupper i DC Pork. Det fortæller kommunikationsdirektør i Danish Crown, Anne Villemoes, til Ritzau.

- Når man kigger på en koncern som DC Pork, så er den meget kompleks, og den omfatter en række mennesker i både ind- og udland.

- Derudover sidder du som direktør i DC Pork også med alle de svineproducenter, som sidder med i DC Pork, samt mange andre medarbejdergrupper som eksempelvis produktionsmedarbejderne.

- Det kræver nogle ledelsesmæssige evner, som man fra bestyrelsens og formandskabets side ikke havde tiltro til, at Jesper Friis kunne magte på den lange bane, siger Anne Villemoes.

Se også: Danish Crown ansætter 75

Det ledelsesmæssige ansvar i DC Pork overdrages i første omgang til den øverste direktør i Danish Crown, Kjeld Johannesen, der ærgrer sig over afskedigelsen af Jesper Friis.

- To år er ikke lang tid, og det er med beklagelse, at vi er nået frem til beslutningen.

- Jesper Friis har bragt nytænkning ind i koncernen, og vi havde håbet, at vi over tid også kunne nå hinanden, når det handler om den komplekse ledelsesmæssige opgave, som omfatter mange forskellige kulturer i DC Pork.

- Men det synes vi ikke, er lykkedes, siger Kjeld Johannesen i en pressemeddelelse.

Jesper Friis var med ved forhandlingsbordet sidste år, hvor Danish Crown-slagteriet på Bornholm stod til lukning, men blev reddet takket være en lønnedgang på 3,5 procent til de ansatte og et løfte fra regeringen om økonomisk støtte til nye investeringer på slagteriet.

Afdelingen for svinekødsproduktion i Danish Crown omsætter årligt for 30 milliarder kroner.