Danfoss skærer 14 stillinger væk

Forbedret konkurrenceevne hos Danfoss i Silkeborg betyder færre ansatte

Et nyt højautomatiseret produktionsudstyr skal være med til at sikre konkurrencedygtig produktion på Danfoss' termostatfabrik i Silkeborg. Det betyder, at man nu skærer 14 stillinger væk.

Samtidig flytter virksomheden et mindre antal opgaver fra Silkeborg til en søsterfabrik i Bulgarien, som i forvejen står for hovedparten af Danfoss' mere manuelle fremstilling af termostater.

Ifølge divisionsdirektør Kim Christensen, Danfoss, er tilpasningerne helt nødvendige for at sikre konkurrencedygtig produktion i Danmark:

- Vi tror, at en af vejene frem i Danmark, er højautomatiseret produktion i høje styktal. Derfor har vi netop valgt at investere i Silkeborgfabrikken. På den korte bane betyder det desværre også, at vi må tage afsked med værdsatte kolleger, siger han.

Samlet set betyder det, at 14 arbejdspladser nedlægges på fabrikken i Silkeborg, der fortsat vil beskæftige omkring 200 medarbejdere i produktion, produktudvikling, salg og marketing.

12 medarbejdere har modtaget en opsigelse, mens to af de nedlagte stillinger er fundet gennem naturlig afgang. Danfoss vil nu undersøge mulighederne for at finde anden beskæftigelse til de berørte medarbejdere i andre dele af Danfosskoncernen.