Dalgaard sår tvivl om Løkke

Ifølge den østjyske kandidat Per Dalgaard fra Dansk Folkeparti, er det ikke sikkert, at Lars Løkke Rasmussen skal være statsminister

00:37

1 af 2

Dansk Folkepartis Per Dalgaard, mener ikke, at det blå flertal er ensbetydende med, at Lars Løkke Rasmussen (V) skal være statsminister.

I løbet af valgaftenen spekulerede han nemlig i, hvad der ville ske, hvis Dansk Folkeparti gik hen og blev større end Venstre.

Se: Østjyderne svigter Venstre

- Så er tingene jo helt, helt anderledes vendt, og igen det er altså noget, hvor vi bliver nødt til at se de endelige resultater. Men hvis det bliver sådan, så kan alt jo næsten ske, siger han.

Med 21,1 procent af stemmerne, der er en fremgang på 8,8 procent i forhold til 2011, indtager Dansk Folkeparti pladsen som Danmarks andet største parti foran Venstre med 19,5 procent af stemmerne.

Se: Dalgaard: Mine chancer er store

- Man kan jo spørge sig selv, om det er lederen af det største parti, der skal være statsminister, eller er det lederen af det næste største parti. Det vil jeg ikke kloge i, det er der nogle andre, der gør, siger Per Dalgaard, der stillede op i Favrskov-kredsen.

Men Per Dalgaard kan sagtens se Kristian Thulesen-Dahl (DF) som statsminister.