Dårligt arbejdsmiljø koster hospital 32 hak i tuden

Aarhus Universitetshospital har fået 32 påbud på grund af dårligt arbejdsmiljø. Travlheden går udover patienter som Bettinna Jørgensen

01:40

Det er tydeligt at mærke, hvor travlt de ansatte på Aarhus Universitetshospital har.

Det fortæller Bettinna Jørgensen, der for tre år siden fik konstateret kræft i endetarmen. Hun har både før og efter mærket sygehusets travlhed på egen krop.

- Der er ikke lige tid til at sætte sig ned og fortælle, hvad der skal ske. Det er sådan noget med at få besked meget hurtigt, og så kan du sidde med nogle spørgsmål, som du ikke kan få besvaret, fordi der er ikke nogen, siger Bettinna Jørgensen.

Hun er ikke ene om at mærke travlheden.

Faktisk er arbejdsmiljøet på Aarhus Universitetshospital så presset, at Arbejdstilsynet bare i år har givet de forskellige afdelinger i alt 32 påbud.

- Jeg ved, at rigtig mange sygeplejersker går hjem og er bange for, at de har glemt noget, fordi de simpelthen har haft for travlt, siger Vibeke Bak, der er tillidsrepræsentant på Aarhus Universitetshospital. 

Læs også Blodprøver på sygehuset skaber lange ventetider

Hospitalsdirektør Gert Sørensen erkender, at der er problemer.   

- Vi tager det meget alvorligt. Det er klart, at det er uholdbart, siger han.

Fra politisk side er der heller ikke tilfredshed med situationen.

Anders Kühnau (S), der er 1. næstformand i regionsrådet, sætter sin lid til, at et nyt redskab til at prioritere pengene på får en positiv effekt. Det nye redskab tages i brug ved årsskiftet.

- Vi kan godt se, at det kan ikke nytte noget, at vi bare beder personalet løbe hurtigere og hurtigere. Vi skal have fokus på den rigtige aktivitet, og vi skal ind og prioritere, så vi er sikre på, at der er plads til at behandle vores patienter og plads til skabe et ordentligt arbejdsmiljø, siger Anders Kühnau.

Øverst i artiklen kan du se hele indslaget.