Cyklister får deres egne motorveje

Danskerne skal lære at cykle til og fra arbejde. Omkring de store byer planlægges deciderede cykelmotorveje med tre baner hver vej.

Langt flere danskere skal op på cyklen og lære at cykle til og fra arbejde. Derfor anlægges der nu flere hundrede kilometer nye supercykelveje i og omkring de større byer. Målet er at få op til dobbelt så mange til at tage cyklen til og fra arbejde, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

- Cyklisterne har det som bilisterne, de vil gerne have motorveje. Og de hader at stoppe for rødt lys, fortæller politisk chef i Dansk Cyklistforbund, Lise Bjørg Pedersen.

Både i Århus, København, Odense og Aalborg er man i fuld gang med at anlægge eller planlægge deciderede cykelmotorveje, hvor cyklister - i nogle tilfælde med tre baner hver vej - vil kunne komme hurtigt fra forstæderne på arbejde i centrum af byerne.

Undervejs skal cykelfolket kunne få pumpet cyklen, få gratis vand og masser af trafikinformation, ligesom der arbejdes på at skabe grønne cykelbølger og føre cyklisterne udenom eller under krydsende veje.

Lise Bjørg Pedersen tror på, at man kan fordoble den andel af transporten i Danmark, der foregår på cykel, fra tre til seks procent.

Nyt knudepunkt for cyklende feriegæster (20/6)