Cykler for alkoholikerbørn

Overskud fra Nordstjerneløb går til Tuba

01:52

1 af 2

Y's Mens Club står bag cykelløbet Nordstjerneløbet, hvor både kende og politikere tirsdag aften deltager. Overskuddet går til Tuba, en rådgivning for unge, som er børn af alkoholikere.

For en af aftenens deltagere har det en særlig betydning at være med i cykelløbet. Peter Matzen er vokset op hos sin mor som i perioder havde et alkohol misbrug.

- Tuba har været en kæmpe hjælp til at gøre mig klogere på mit liv. Alene det at høre, at andre har haft samme udfordringer, gør, at det bliver meget lettere at bære, siger Peter Matzen.

Han er ikke i tvivl om, at Tuba kan hjælpe unge, der er vokset op i hjem med alkoholmisbrug. Og han ville ønske, at han selv var kommet der tidligere. Først efter nogle afbrudte kæresteforhold tog han som 27-årig kontakt til Tuba:

- Mange børn af alkoholikere har store antenner, og er altid opmærksom på andre mennesker og i forhold til kærester i stedet for at give udtryk for egne behov. Det holder ikke i længden.

Tuba står for Terapi og rådgivning for Unge som er Børn af Alkoholmisbrugere, og de tilbyder både individuel og gruppeterapi.

Se mere i tv-indslaget øverst på siden.