Cykeltunnel under trafikeret kryds lukkes: Vand trænger ind

Cykeltunnelen under Bernhard Jensens Boulevard lukker mandag morgen og 14 dage frem for at løse problemet med indtrængende vand

Det er cykeltunnelen ved krydset her, der lukkes i 14 dage. Foto: Google Street View

I et par måneder har der ofte ligget en cm vand i den populære cykeltunnel langs Kystvejen under Bernhard Jensens Boulevard i Aarhus. Det skal der laves om på, og derfor lukker tunnelen i 14 dage.

Vi har vurderet, at den mængde vand, der har ligget, ikke har været farligt for cyklisterne.

Gitte Frøkjær, projektleder

- Forklaringen er utætheder i samlingen mellem tunnelen og cykelrampen. Vi har vurderet, at den mængde vand, der har ligget, ikke har været farligt for cyklisterne, siger projektleder i Teknik og Miljø hos Aarhus Kommune, Gitte Frøkjær, til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også SF: Drop Marselistunnel og brug pengene på ny letbanelinje

Vandet kommer fra den nærliggende kanal.

Kommunen har ventet med reparationen, indtil de rette eksperter har været klar med en permanent løsning. Den har de så nu.

Vil undgå lang omvej

Arbejdet består i at bryde samlingen mellem tunnel og rampe op, så utæthederne kan blive tætnet. Til slut kommer der så et nyt lag asfalt på.

Indtil da vil der være huller i asfalten, som af gode grunde betyder, at tunnelen lukkes ned. Cyklisterne henvises til at benytte krydset og dele pladsen med fodgængerne, som vist på nedenstående illustration.

  Foto: Aarhus Kommune

- Hvis alle holder sig til reglerne og tager hensyn, tror jeg på, at det kan fungere. Alternativt skulle vi sende cyklisterne ud på en lang omvej, som de nok ikke ville bruge alligevel, siger Gitte Frøkjær.

Hvis det skulle skabe alt for store problemer for trafikafviklingen, vil kommunen vurdere, hvad der så skal gøres.