Cykelløb hjælper udsatte børn

Lørdag gik starten til cykelløbet 'Broen - Danmark Rundt', som hjælper børn i fattige familier med at få råd til fritidsaktiviteter.

Politikere, erhvervsfolk og fagforeningsfolk cykler 700 kilometer for at støtte udsatte børn i også at blive en del af det foreningsliv, de ellers ikke har råd til at være en del af.

Starten gik fra Silkeborg lørdag, da 34 politikere, erhvervsfolk og fagforeningsfolk begav sig ud på en 700 kilometer lang cykeltur til Bornholm. 

Formålet med cykelløbet 'Broen - Danmark Rundt' er at samle penge til og skabe opmærksomhed om organisationen Broen, der hjælper udsatte børn til at blive en del af et foreningsliv. 

- Det at være socialt udsat, betyder at man ikke er en del af et fællesskab og en enhed. Vi ved fra alle mulige erfaringerne, at hvis man ikke er en del af det, så får man også nogle sociale udfordringer senere i livet og derfor gælder det om at gøre noget for børnene allerede i en tidlig alder, siger Flemming Bøgely, der er initiativtager til 'Broen Danmark Rundt'.

Flemming Bøgely er erhvervsmand i Silkeborg og én af initiativtagerne til cykelløbet.

Politiker afbud

Det var planen, at store politiske profiler som formanden for Det Radikale Venstre, Morten Østergaard, og tidligere socialdemokratiske transportminister Magnus Heunicke skulle deltage i cykelløbet, men på grund af regeringsforhandlingerne har de meldt afbud.

Læs også Toprytter er 'decideret skræmt' over reaktioner efter dødsfald ved cykelløb

Når nu politikerne ikke kom med fra start, er det cykelrytternes håb at få nogle af dem i tale, når cykelløbet ender på Bornholm umiddelbart inden Folkemødet på onsdag. 

- Vi starter i Silkeborg og skulle gerne ende på Bornholm til Folkemødet, hvor vi også skal gøre lidt reklame på Broen, fortæller Anders Bondo Christensen, der er formand for Danmarks Lærerforening og blandt de 34 ryttere på turen. 

Anders Bondo Christensen er formand for Danmarks Lærerforening og et af de navne, som er med til at skabe opmærksomhed om cykelløbet.

Konstant modvind

Han har også været med i de tidligere år og ser frem til 700 hårde kilometer.

- Jeg har glædet mig helt vildt til det her.  Det er et fantastisk formål, vi cykler for. Det er et kanongodt initiativ, hvor man hjælper børn, siger han.

Læs også Nyuddannede lærere flygter fra folkeskolerne: Nu har lærerforening taget affære

De tidligere år er cykelløbet startet på Bornholm og endt i Silkeborg. Men i år er ruten vendt om. 

- Vi håbede at undgå for meget modvind, som vi har haft, når vi cyklede fra Bornholm. Men nu hvor ruten er omvendt, ser det også ud til at vinden er vendt, griner Anders Bondo Christensen.

00:41

VIDEO: Lørdag begyndte 'Broen Danmark Rundt', som er et velgørenheds-cykelløb, hvor erhvervsfolk, politikere og foreninger sætter fokus på udsatte børn og deres firtidsaktiviteter. De cykler fra Silkeborg til Allinge.

Luk video