Cutfather træner unge sangtalenter i Aarhus

I disse dage er 12 upcoming sangskrivere med til Danmarks største sangskriverevent Aarhus Calling

01:34

At skrive det perfekte hit er ikke altid sådan lige til, men nogle af de bedste til den disciplin er samlet i Aarhus i øjeblikket. Det er de i forbindelse med sangskrivereventen Aarhus Calling, hvor nogle af Europas allerbedste sangskrivere har taget 12 talenter under deres vinger.

En af læremestrene er danske Mich Hedin Hansen – bedre kendt som Cutfather.

- Vi har nogle store talenter i Danmark, som er samlet her. Inden for den seneste årrække har vi fået en bredere palet af gode sangskrivere. Når vi ser kunstnere som MØ og Lukas Graham, så spreder deres succes sig som ringe i vandet, siger Cutfather til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Voice Junior-vinder bliver del af Watermusic i Randers

Ifølge ham har sangskrivere været en lukket kreds af mennesker i mange år, men det er der åbnet op for nu. Og Aarhus Calling skaber endnu bedre muligheder for de upcomping skribenter.

- Det her giver dem en super god platform for rigtig at komme i gang i musikbranchen, men det er en hård kamp at komme igennem, forklarer Cutfather.

Den kendte sangskriver ville derfor aldrig selv råde sine børn til at kaste sig ind i branchen.

Læs også Styrelse går ind i sag om kulturhovedstad

- Der venter en lang og sej kamp for at gøre det til en levevej. Man skal brænde for det, men så er det også et sjovt og inspirerende miljø at være i. Det har været utrolig givende og sjovt for mig i mange år, siger han.

Aarhus Calling startede i 2015 og har haft besøg af blandt andre American Idol-dommeren Kara DioGuardi, Kanye West produceren Che Pope, Nik & Jay, Cutfather, Chief1 og mange flere. På Aarhus Calling er der blevet skrevet flere store hits - heriblandt Ricky Martin's comeback hit 'Vente pa ca' med flere end 800 mio. visninger på Youtube samt Nik & Jay's nr. 1 hit 'Magisk'.

Du kan se et længere interview med Cutfather øverst på siden.