Computer til alle skolebørn

Odder først i Europa med stor it-løsning

Nu får skolebørnene i Odder hver sin pc

Odder kommune giver nu alle skolebørn i kommunen en computer. Dermed bliver det første område i Europa, hvor alle børn har egen tablet-pc.

Det er en tværpolitisk arbejdsgruppe i Børn, Unge og Kulturudvalget, der har udarbejdet planerne, og nu sendes leverancen af de mange pc-ere i udbud.

- Det er et kvalitetsmæssigt løft af dimensioner til Folkeskolen, siger udvalgsformand Lars Grønlund (soc.dem.) i en pressemeddelelse. Det får fantastisk stor betydning for det pædagogiske arbejde, det vil gøre eleverne i stand til at agere i fremtidens videnssamfund, og det vil udvikle både den enkelte elev og fællesskabet.

Odder Kommune står lige som så mange andre kommuner over for at skulle udskifte elev-computerne på skolerne. I dag er der kun computere til hver fjerde elev, og 90 procent af maskinerne er forældede.

- Som det har været indtil nu, går hovedparten af kommunens it-penge til teknik: systemer, servere og konsulenter. Med denne investering havner it-investeringerne nu på bordet foran eleverne, siger skolernes it-konsulent Rasmus Borch.

-  Med den nye it-plan får alle skoler nu en fælles platform for en bedre udvikling af Folkeskolen, siger skoleudviklingskonsulent Lise Gammelby. En af udfordringerne i skolesystemet i dag er at udfordre drengene, som i dag danner 'bagtrop', hele vejen fra Folkeskole over ungdomsuddannelser til universiteter

- De digitale medier har generelt en motiverende effekt på børn og unge, men især på drengene. Derfor forventer vi, at arbejdet med tablets kan bidrage til at øge drengenes motivation for læring, siger Lise Gammelby.