Clipper Group vil overtage rute

Rederiet er klar til at overtage ruten Aarhus-Kalundborg

Den 15. september stopper Mols-Liniens kombifærger med at sejle mellem Aarhus og Kalundborg, og nu melder rederiet Clipper Group sig klar til at overtage ruten.

- Det er ingen hemmelighed , at bliver vi kontaktet, så vil vi gerne stille vores ekspertise til rådighed og indsætte en ny færge, siger Per Gullestrup direktør i Clipper Group til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Direktør for Aarhus Havn Bjarne Mathiesen bekræfter at der foregår forhandlinger med et dansk rederi om at overtage godsruten, når Mols-Linien indstiller sejladsen.

For Mols-Linien har godsruten været en underskudsforretning, men det mener Per Gullestrup er rederiets egen skyld.

- De har taget en for lav pris overfor vognmændene. Ruten bør kunne løbe rundt på kommercielle vilkår uden statstilskud ved at tage en højere pris, siger Per Gullestrup til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Per Gullestrup er overbevidst om at vognmændene er klar til at betale en højere pris, idet omkostningen ved vælge landevejen over Fyn og Storebæltsbroen er meget større i forhold til søvejen mellem Aarhus og Kalundborg.

Direktør Anders Balle hos vognmandsfirmaet Frode Laursen A/S bekræfter overfor TV 2 | ØSTJYLLAND, at han er klar til at betale en højere pris, for at bevare ruten mellem Aarhus og Kalundborg.