Cityforening støtter overdækning af banegrav

En overdækning af banegraven vil give Aarhus et nyt byområde, siger citydirektør Claus Bech og opfordrer politikerne til at tænke langsigtet

Foto: Colourbox

Citydirektør Claus Bech.

1 af 2

Aarhus City Forening støtter ideen om at at overdække banegraven i Aarhus.

Det vil skabe et helt nyt byrum med et væld af muligheder, forudser citydirektør Claus Bech.

- Vi mener, det er en rigtig god idé, siger han.

Claus Bech har en klar opfordring til de politikere, der er klar til at jævne Bruuns Bro med jorden for at skaffe plads til de køreledninger, som en elektrificering af togstrækningen kræver. 

- Vi anbefaler, at man nu trækker lidt i håndbremsen og undlader at drage forhastede beslutninger, siger han.

Da Aarhus Byråd var samlet onsdag, var der umiddelbart lagt op til, at politikerne skulle komme med en anbefaling til Banedanmark i forhold til banegården og Bruuns Bro.

Banedanmark har nemlig givet byrådet to muligheder i forhold til at skaffe den plads, der er nødvendig i forhold til elektrificering. Den ene mulighed er at rive Bruuns Bro og banegårdens vandrehal ned og erstatte med nyt. Anden mulighed er at grave togsporene ned. 

Læs også K genopliver forslag om at overdække banegrav

Det Konservative Folkeparti havde et ændringsforslag med i byrådssalen. 

Partiet anbefaler, at politikerne helt overordnet tager stilling til, hvad der skal ske med området.

Et af elementerne i forslaget er at overdække banegraven, som De Konservative også foreslog for knap ti år siden. Dengang fik ideen pæne ord med på vejen og blev analyseret, men det hele strandede, da finanskrisen kom på tværs.

I stedet for at træffe en her-og-nu-beslutning valgte byrådet onsdag at sende sagen og ideen om overdækning af banegraven i teknisk udvalg.

Læs også Kamp om Bruuns Bro: Man er sadistisk, hvis man gerne vil lide

Aarhus City Forening opfordrer politikerne til at bruge den fornødne tid til at træffe langsigtede beslutninger for området.

Claus Bech mener, det vil være oplagt i samme forbindelse at se på muligheden for at få åbnet helt for kørende trafik langs banelegemet ud til Åhavevej og motorvej syd for på den måde at binde byen bedre sammen trafikalt.