Cirkus takker for mange tips: Har fået tre stjålne motocross-cykler tilbage

Cirkus Arena fik natten til tirsdag stjålet seks motocross-cykler fra Tangkrogen. Nu er tre - takket være tips fra befolkningen - fundet og skaffet tilbage.

Motocross-cyklerne anvendes i et cirkusshow, hvor artisterne kører i den såkaldte dødskugle meget tæt på hinanden. Foto: Cirkus Arena

Opdateret klokken 19.36:
Den seneste udvikling i sagen er, at cirkusset har været ekstra heldig - og har købt seks motocross-cykler med hjælp fra Suzuki Danmark. Så aftenens show blev reddet og kunne forløbe som planlagt. Det kan du læse om i bunden af artiklen.
 

Natten til tirsdag havde Cirkus Arena besøg af ubudne gæster i deres telt, som i påsken ligger på Tangkrogen i Aarhus. 

Tyvene brød et metalbur op og stak af med seks gule motocross-cykler uden nummerplader. Det bragte stor ulykke for cirkusdirektør Benny Berdino. 

- Motorcyklerne betyder alt for de seks brasilianske ryttere, der kører på dem, for uden cyklerne er de jo nærmest arbejdsløse, for uden dem er der ikke noget show, sagde han tirsdag til TV2 ØSTJYLLAND.

Men heldet har nu tilsmilet cirkus, der har fået tre af de stjålne motocross-cykler tilbage. 

00:54

Video: Ubudne gæster har stjålet motocross-cykler, som skulle bruges i forestillingen fra Cirkus Arena

Luk video

Meget taknemmelig

Én blev fundet ved Ellevangsskolen i Risskov allerede tirsdag eftermiddag, og yderligere to er nu blevet fundet af politiet i Aarhus V og Brabrand.

- Vi har fået henvendelser på, at nogen er blevet set køre på dem i området. Så er vores folk kørt derud og har fundet motocross-cyklerne, der er ret karakteristiske, da de er skriggule, siger Lotte Fisker Jørgensen, der er kommunikationsrådgiver hos Østjyllands Politi.

Læs også Cirkus efterlyser stjålne crossere: - Uden dem er der ikke noget show

De er nu blevet bragt tilbage til cirkusset, som er befolkningen dybt taknemmelige for at have tippet politiet om, hvor motocrosscyklerne var henne. 

- De er kommet tilbage takket være mediernes omtale af dem. Det har fået rigtig mange til at henvende sig til politiet. Vi er rigtig glade for de tips, der er kommet, siger Kristoffer Ditlevsen, der er presseansvarlig ved Cirkus Arena. 

Vi har fået henvendelser på, at nogen er blevet set køre på dem i området. Så er vores folk kørt derud og har fundet motocross-cyklerne, der er ret karakteristiske, da de er skriggule.

Østjyllands Politi

Han håber at endnu flere tips vil komme ind til politiet, så de sidste tre motorcykler også kan komme retur til eftermiddagens forestilling. 

- Jeg håber, det går lige så stærkt med at finde flere motorcykler i dag. Vi vil gerne have dem alle sammen med, siger Kristoffer Ditlevsen.

Også hos Østjyllands Politi er man glade for, når borgerne tipper politiet. Og kan man være behjælpelig med information om de sidste tre stjålne motocross-cykler, kan man kontakte politiet på telefonnummeret 114. 

01:22

VIDEO: Her kan du se det vovede show, hvor motocross-cyklerne udfolder sig i den såkaldte "dødkugle". Video: Cirkus Arena

Luk video

Showet gennemføres

Tirsdag frygtede cirkusdirektør Benny Berdino, at forestillingen onsdag ikke kunne gennemføres på grund af tyveriet. 

Men med tre motocross-cykler tilbage hos Cirkus Arena kan de brasilianske artister godt gennemføre deres vovede show, hvor artisterne kører med få centimeters afstand mellem sig rundt i den såkaldte "dødskugle".

Læs også Kulturministeriet giver penge til cirkus for børn og unge

Og onsdag kunne de faktisk mere end bare gennemføre showet. Fordi cirkusset har været så heldige, at Suzuki Danmark - mærket som motocross-cyklerne er fra - har trådt til.

- De havde ikke nogle af modellerne i Europa. Jo, de havde ét lager, hvor der stod nogen. Og det var i Horsens. Hvor heldig kan man være, lyder det fra en begejstret cirkusdirektør, Benny Berdino.

01:05

Det var fra denne såkaldte dødskugle, at de seks motocross-cykler blev stjålet.

Luk video