Cirkus Arena får guldklovn

Første gang dansk cirkus modtager cirkusverdenens svar på en Oscar

Foto: Cirkus Arena

For første gang i cirkushistorien går Monte Carlos verdensberømte guldklovn til Danmark.

Det er et nummer med elefanter og med en 15-årig akrobat i spidsen, der har vundet prisen - og flere andre priser i dette forår - til Casselly-Berdino-familien fra Cirkus Arena.

Nummeret vandt cirkusverdenens svar på en Oscar - Guldklovnen - ved den 36. internationale Cirkus Festival i Monte Carlo i januar. Og i februar vandt nummeret New Generation Festival, en festival for branchens unge stjerner.

- Det er noget helt særligt når man kan præsentere en helt frisk guldvinder i manegen, siger en stolt cirkusdirektør Benny Berdino og tilføjer, og så gange to!

Cirkusverdenens Messi
Cirkus Arnea kalder nummerets stjerne, den 15-årige akrobat
Rene Casselly Jr. for cirkus svar på Messi - fodboldtroldmanden fra FC Barcelona. I nummeret lader man en elefant trampe på en vippe, så den unge artist katapultes op i luften, hvor han slår en tredobbelt saltomortale før han lander på ryggen af en anden elefant  end den, der trampede på vippen. Se billedet, hvor artisten kan skimtes i toppen før han lander på en madras på den anden elefant.

- Det er verdens bedste elefantnummer, indtil andet er bevist, lyder det fra Cirkus Arena.

De artistiske pletskud udløste ikke alene guldklovnene, men også hele 8 andre specialpriser, oplyser Cirkus Arena: Her i blandt Publikumsprisen 2012, som for cirkusverdenen er den vigtigste af alle priser.

De stolte prismodtagere og deres guldklovne er nu hjemme i Cirkus Arena igen. Det kan opleves når Arena optræder på Tangkrogen i Aarhus fra lørdag den 14. april.