Cimber Sterling konkurs

Får stor betydning for dagens trafik i Aarhus Lufthavn

Alle flyvninger er indstillet fra torsdag morgen, oplyser Cimber Sterling, der nu drejer nøglen om.

Flyselskabet Cimber Sterling begæres konkurs. Ejerne ønsker ikke længere at understøtte selskabet, oplyser Cimber Sterling.

Konkursbegæringen rammer også flytrafikken i Aarhus Lufthavn, hvor Cimber Sterling har en rute til København. Efter planen skulle Cimber Sterling have fløjet til København seks gange i dag fra Aarhus Lufthavn og haft syv afgange den modsatte vej.

Cimber Sterlings direktør Jan Palmer beklager, at selskabet er begæret konkurs.

- Det er dybt beklageligt, at selskabets bestyrelse har måttet tage den tunge beslutning om at begære selskabet konkurs.

- Bestyrelse og direktion har i flere måneder arbejdet intenst på at sikre realiseringen af en turn around i selskabet, men desværre løb timeglasset ud, før vi var helt i mål, skriver administrerende direktør Jan Palmer i en pressemeddelelse.

Cimbers ledelse vil samarbejde med kurator for at sikre en rekonstruktion i et forsøg på at videreføre nogle af værdierne i selskabet.

- Det er vores forslag til kurator, at vi i første omgang og som minimum opretholder flyvningen med fire fly på de regionalruter, som selskabet flyver for SAS.

- Samtidig med dette vil vi lægge op til, at vi sammen med kurator undersøger mulighederne for at få flere fly i luften og dermed sikre en større del af værdien i selskabet for en eventuel køber, skriver Jan Palmen yderligere.

Konkursbegæringen er indgivet til retten i Sønderborg tidligt torsdag, og det betyder, at alle flyvninger allerede er indstillet.

Cimber Sterling er registreret i Rejsegarantifonden, så kunderne vil kunne få billetprisen refunderet, oplyser selskabet.

Hvis kunder derimod er i udlandet og ikke har købt konkursforsikring, er rejsen tabt, lyder det.