Chris Anker tæt på sejr igen

Cykelrytteren Chris Anker Sørensen fra Hammel var tæt på at vinde etape i Frankrig

For anden gang i dette års udgave af cykelløbet Dauphiné Libéré var Chris Anker Sørensen tæt på at hente en etapesejr, da danskeren angreb på løbets 5. etape til Les Gets.

På dagens etape var timingen hos den danske bjergrytter bedre end i det første forsøg, men det lykkedes lige akkurat ikke Sørensen at hente franskmanden Christophe Kern.

Christophe Kern vandt etapen ved skisportsstedet Les Gets syv sekunder foran Saxo Bank-Sungard-rytteren, mens forfølgerne med blandt andre Thomas Voeckler og Alexander Vinokourov kom ind to sekunder senere.

Christophe Kern kastede sig tidligt ud i det afgørende angreb, og danskeren forsøgte flere gange at nå op til franskmanden på den afsluttende kategori 2-stigning.

Den ene gang fik den danske rytter franskmanden Thomas Voeckler med på hjul. Men det var en dårlig idé, eftersom Voeckler repræsenterer samme hold, Europecar, som rytteren i front Christophe Kern.

Dermed var der ingen hjælp at hente fra Thomas Voeckler.

Det lykkedes dog Sørensen at komme væk igen uden Thomas Voeckler, men denne gang for sent til, at danskeren kunne hente den senere etapevinder.

Chris Anker Sørensen var også aktiv i finalen på første etape af det franske etapeløb, da belgieren Jurgen Van den Broeck vandt.

Det franske løb har fortsat briten Bradley Wiggins i førertrøjen.

Chris Anker Sørensen vandt 7. etape af Dauphiné Libéré i 2008.