Chris Anker hvem?

Bjerglegende tror ikke på oksen fra Hammel

Der bliver ingen prikket bjergtrøje til Saxo Bank-Tinkoff Bank på podiet i Paris, vurderer Richard Virenque.

Indtil videre har Michael Mørkøv forsvaret den prikkede bjergtrøje i Tour de France med snilde og styrke, og Chris Anker Sørensen er klar til at tage over og jagte den samlede sejr i konkurrencen, når de rigtige bjerge kommer lørdag.

Men flere franske eksperter begraver Saxo Bank-Tinkoff Banks danske drøm i skepsis.

Næppe prikker på podiet
Danskerholdet får næppe prikker på podiet i Paris, mener Richard Virenque, som kaldes konge af bjergkonkurrencen med sine syv titler, hvilket fortsat er løbsrekord.

- Det bliver rigtig svært for Chris Anker.

- Jeg ser Samuel Sánchez som favorit i bjergkonkurrencen. Men det hele vil være nemmere at sige i næste uge, siger Richard Virenque til Ritzau.

Kan Chris Anker vinde bjergtrøjen?

-  Problemet er, at den prikkede bjergtrøje også fortæller historien om en stærk og holdbar fysik. Vi må se om en uge, hvem der er favorit, siger Richard Virenque.

Kender slet ikke Chris Anker
Landsmanden Raymond Poulidor, som var en af de største Tour-stjerner i årene før bjergtrøjen blev indført i 1975, kender slet ikke Chris Anker Sørensen.

- Jeg kender ham desværre ikke.

- Vi bliver nødt til at se de første bjergetaper, før jeg kan spå om, hvem der vinder den prikkede i år, siger Raymond Poulidor, som normalt er velinformeret omkring udviklingen i Tour de France.