Chikane skal kunne straffes

Politifolk skal have rettigheder

Her bliver en mandlig politiansat chikaneret i en butik, mens gerningsmanden selv optager samtalen med mobilkameraet.

Loven skal strammes så politifolk og deres familier er bedre beskyttet, når de har fri. Det mener de konservatives retsordfører Tom Behnke.

Kravet kommer efter nye videooptagelser, der viser utilpassede unge chikanere politiansatte, der færdes uden uniform i deres fritid.

Har du oplevet chikane i fritiden mod dig selv eller din familie af personer, der har relation til dit arbejde? Skriv til os på redaktion@tv2oj.dk og giv os et tip. Opfordringen gælder også andre erhvervgrupper end politiet.

Optagelserne viser, hvordan unge går tæt på politiansatte i butikker eller på gaden og chikanerer dem ved at anklage dem for at stjæle eller køre spritkørsel. Politiet kan også fortælle om chikane mod politifolks koner, kærester og børn. De unge lægger så optagelserne på offentlige sider internettet for at imponere andre unge.

Video: Chikane af politifolk

Det er ikke ulovligt - men det er ikke iorden mener Tom Behnke. Han vil have reglerne om tjenestemand i funktion udvidet så reglerne også gælder i fritiden og også for politiets familiemedlemmer.

Video: Forfølger politifolk