Chikane bliver taget op politisk

Byrådsmedlem går nu ind i sagen om generende vandscootere ved Aarhus Lystbådehavn

Byrådsmedlem Hans Skou (V) vil have gjort noget ved problemet med generende vandscootere ved Lystbådehavnen i Aarhus. Derfor beder han nu om en orientering i sagen.

- Man skal tage det her problem aldeles alvorligt, siger han til tv2oj.dk.

Kritikken går på, at vandscooterne sejler alt for hurtigt tæt på land, og flere frygter, at der skal ske alvorlige ulykker.

- Jeg har fået en henvendelse både på Facebook og en på mail, og så er der en, der har henvendt sig til mig personligt. Så jeg mener, at det her problem skal løses nu, mens det er sommer, siger Hans Skou.

Se: Føler sig generet af vandscootere

Vandscootere og jetski må, hvis de er mindre end 300 meter fra land, kun sejle med maksimalt fem knob, og inde i selve havnen skal det gå endnu langsommere.

Der har været møder mellem havn, politi og kommune om problemet, uden at der indtil videre er blevet gjort noget ved det.

Der skal ske noget nu

- Jeg har fuld respekt for det arbejde, der er foregået. Men man er nu gennem en tre-ugers periode ikke kommet videre med arbejdet, siger Hans Skou.

- Der går selvfølgelig noget tid. Men jeg er så naiv at tro, at når der kommer politisk fokus på det, så begynder der at ske noget, fortsætter han.

For ham er det vigtigt, at der i havnemiljøet omkring Aarhus Ø er plads til alle, da området er et af de helt store flagskibe for kommunen de kommende år.

Formanden for Aarhus Jetski og Vandscooter Forening, Simon Elkjær, er ked af, at der er nogle få, som ødelægger det for de mange.

- Det skader os som har vandscootere og jetski som en sportsgren og sejler det under ordnede forhold, sagde han til TV 2 | ØSTJYLLAND søndag.

Anders Holch Povlsen Bestseller

Anders Holch Povlsen er nu verdens 254. rigeste mand

Fællesskabets Hus plejehjem Skanderborg

playTo østjyske kommuner indfører besøgsrestriktioner på plejehjem

20190122-155819-5-1920x1281we

play Hundredevis af tomme fustager hos bryghus: - Det er jo ikke sjovt

Lars Østergaard

Overlæge: For mange danskere vil sige nej til corona-vaccine

Anne Fjelsted Rasmussen

play Beslutningen er udskudt: Kræftsyge børn skal ikke til København endnu

Plejehjem

play Ældre Sagen: Her går Styrelsen for vidt