Chikane af betjente

Bliver opsøgt og forfulgt i deres fritid

03:06

1 af 2

I et supermarked, på privatadressen eller i deres barns børnehave. De danske politibetjente oplever i stigende grad at blive opsøgt og chikaneret i deres fritid.

Så sent som i torsdags oplevede en ung betjent i Aarhus, at tre unge mænd kørte op på siden af hans bil og begyndte at tage billeder af ham med en smartphone.

Se: Betjent udsat for chikane

Også på Youtube florerer flere videoer af betjente, som bliver forulempet af unge mænd. I en af videoerne bliver en betjent opsøgt i en butik og bliver mødt med ord som "Hva 'så er du ved at stjæle?".

Problemet med politichikane er efterhånden så stort, at Politiforbundet og Østjyllands Politi nu opfordrer til, at der bliver slået endnu hårdere ned på chikane.

- Det er jo grænseoverskridende. Det er rystende, at vi skal opleve sådan noget. Jeg forstår simpelthen ikke det tankesæt, der er oppe i hovedet på sådan nogle unge mennesker, siger Claus Oxfelt, formand i Politiforbundet, til TV 2 | ØSTJYLLAND og fortsætter:

- Vi er nødt til at sætte hårdt ind. Der må simpelthen være nultolerance i de her sager, og de sager, der kan køre i retten, køres i retten.

Da det ikke er ulovligt for eksempel at filme en betjent i det offentlige rum, står politiet næsten magtesløse. Først hvis der er deciderede ulovligheder forbundet med handlingen, kan man trække folk i retten.

- Vi må på det kraftigste tage afstand den tendens, som har indsneget sig fra visse grupperingers side, med at jagte politifolk på den her måde i deres fritid, siger politikommissær Mogens Brøndum fra Østjyllands Politi til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se et tv-indslag om chikanen mod politiet øverst i artiklen.