Chauffør: Vi er lidt gidsler

Holder stille pga. svinepest-mistanke

01:54

1 af 2

Bommene er nede og foran slagteriet står en vagt og holder styr på situationen.

Danish Crown i Horsens er i dag under mistanke for svinepest, og derfor er hele slagteriet afspærret for omverden.

Hverken medarbejdere eller lastbiler må forlade området. Det betyder, at flere chauffører må vente med at få læsset deres grise af, indtil mistanken eventuelt er afblæst.

LÆS OGSÅ: Mistanke om svinepest

En af dem, som må bruge ventetiden på at læse avis og tale i telefon, er Kaj Jensen. Han kører for et vognmandsfirma i Torrild ved Odder, og har siden i morges holdt stille på en rasteplads:

- Vi (chauffører, red.) er jo sådan lidt gidsler her. Vi kan ikke gøre noget. Alle andre slagterier er fyldt. Vi må bare afvente situationen, og så tager vi den derfra, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Chaufførerne må maksimalt køre rundt med grisene i lastbilen i otte timer.

Derfor er det lige nu en kamp mod tiden for chaufførerne. Kaj Jensen fordriver blandt andet ventetiden med at ringe til andre slagterier i håbet om, at kunne få afsat grisene.

- Efterhånden, som man lukker slagterier, så gør det ondt, når sådan noget her sker, siger Kaj Jensen og fortæller, at grisene har det godt:

- Hvis man kigger ind, kan man se, at de fleste faktisk bare ligger og stangbobler, mens de venter på deres sidste skæbne.

Svinepest er en smitsom virussygdom, som ikke kan smitte mennesker. Der har ikke været udbrud af svinepest i Danmark siden 1933.

Se et interview med lastbilchauffør Kaj Jensen øverst på siden.