Chauffører udpeger de værste trafikfælder i Aarhus

Bus- og taxachauffører må om nogen være dem, der ved, hvad der rører sig i trafikken. Kom med dem en tur rundt i Aarhus

02:10

Flere steder i Aarhus er der trafikale udfordringer. Vi har bedt to af byens vel nok største trafikale eksperter – en taxachauffør og en buschauffør – om at udpege nogle af de lyskryds, som giver problemer.

Et af de kryds, som også Aarhus Kommune har fået øjnene op for, er det ved Mindet nær Dokk1. Her er det blevet besluttet, at bilisterne ikke længere må svinge til højre mod Europaplads.

Jeg har ikke ramt nogen endnu, men det har været tæt på.

Ulrik Fredensborg, taxachauffør 

Men det er langt fra kun her, der er udfordringer. Et andet eksempel findes i Cereskrydset på Vesterbro.

- Der er tidspunkter, hvor man som bilist må dreje til højre eller køre ligeud, og hvor cyklisterne fortsætter ligeud, selvom de faktisk har rødt. Jeg har ikke ramt nogen endnu, men det har været tæt på, fortæller taxachauffør Ulrik Fredensborg til TV2 ØSTJYLLAND.

Alt for lidt plads langs havnen

Han nævner også Stjernekrydset på Randersvej som et, der engang var meget lettere at komme igennem, end det er i dag.

- Havde vi kunnet dreje til højre ned af Langelandsgade, så havde vi været væsentlig længere fremme nu, lyder det fra ham på turen med os.

00:19

I videoen her går det næsten galt i krydset ved Mindet nær Dokk1. 

Luk video

Også i den kollektive trafik oplever man udfordringer. Det kan buschauffør Per Christiansen skrive under på. For ham er det især stykket langs havnen mod Nørreport, der giver panderynker.

- Der er meget lidt plads til at komme frem og tilbage, og så er der utrolig meget trafik. To vejbaner er ikke nær nok, siger han og fortsætter:

- Her bliver vi tit forsinket, og det går ud over passagerne, som ikke altid er tilfredse med os.

Enhver kan se det ikke fungerer

Han ser også på tætteste hold de nærved-ulykker, der sker ved Mindet. Disse var en af hovedårsagerne til, at kommunen lukkede for højresving efter letbanens åbnings.

Men Teknik- og Miljørådmanden Bünyamin Simsek ser ikke lukningen som den rette løsning. Han vil i stedet have lavet et klassisk t-kryds på stedet.

Enhver kan se, at det kryds fungerer ikke – i hvert fald ikke acceptabelt.

Bünyamin Simsek (V)

- Enhver kan se, at det kryds fungerer ikke – i hvert fald ikke acceptabelt. Jeg vil lave et kryds, der fungerer for alle, så jeg har sat mine medarbejdere til at komme op med forslag til en løsning, siger rådmanden til TV2 ØSTJYLLAND.

03:36

Du kan se et længere interview med Bünyamin Simsek om de trafikale udfordringer i Aarhus her. 

Luk video

Bünyamin Simsek ser det som sit ansvar at reagere på de mange udfordringer, der hver dag er i krydset og de mange bilister, som ikke overholder de nye regler om ingen højresving.

- Vi skal have lavet en løsning, der både sikrer god trafikafvikling og en, der er sikker for trafikanterne og letbanen, siger han.

Du kan komme med rundt på turen i Aarhus med taxa- og buschaufføren i indslaget øverst på siden. Vi vil gerne høre om de trafikfælder, som I oplever i jeres by. Kom gerne med dem på vores Facebook-side.