Chat endte med overfald

Politiet i Silkeborg har på en uge haft tre tilfælde af internetchat for børn og unge, der endte med overfald eller trusler.

I løbet af en uge har politiet i Silkeborg haft tre tilfælde med internetchat mellem børn og unge, der udviklede sig til overfald eller alvorlige trusler, skriver Midtjyllands Avis.

Alle tre tilfælde er startet på chatsiden Arto.dk, der er landets største samlingssted på internettet for unge.

- I to af tilfældene er det startet med et skænderi på nettet, og bagefter har de opsøgt hinanden, hvor de er røget på hinanden, siger Knud Helge Nielsen, der er leder af Silkeborg Politis forebyggelsesgruppe.

I det ene tilfælde var skænderiet opstået mellem fire piger på 13-14 år. De mødtes bagefter i midtbyen, hvor de kom op at slås. Efterfølgende blev en af pigerne opsøgt på sin bopæl af to eller tre af de andre piger.

Det andet tilfælde drejede sig om tre drenge på 15-16 år, der overfaldt en fjerde dreng på 15 år. Også her var konflikten startet som en chat på nettet.

- I begge tilfælde har det drejet sig om jalousi eller konflikter om kærester, siger Knud Helge Nielsen, der mener, at konflikterne bliver optrappet, fordi sproget virker stærkere, når det bliver skrevet.

Se mere i TV2 / ØSTJYLLAND kl. 18.15.