Censur er okay

Abort-film skal ud af biografen

04:51

1 af 2

"Du vil jo altid kunne huske, det lille hjerte, der slog inde i dig," fortæller en ung pigestemme, mens en nøgen kvinde i fosterstilling ligger i mørke med lukkede øjne.

Reklamefilmen "Abort gør dig ked af det", som er lavet af modstanderne af fri abort, har i den grad skabt debat den seneste uge. Så meget at videoen nu er blevet bortcensureret i biograferne.

Og det er helt okay, mener journalist Susanne Hoeck, der torsdag er gæst i debatprogrammet Markante Meninger.

- Da jeg så den reklame blev jeg ked af det og vred. Og jeg mener virkelig ked af det. Nu har jeg en datter på 16, og hun er inde og se sådan noget der. Det er jo fuldstændig indoktrinerende, siger hun.

Mærker ikke noget hjerte

Susanne Hoeck, der selv er mor til tre børn, mener ikke, der er noget galt i at vende den 50 år gamle debat endnu en omgang. Men hun føler sig stærkt provokeret af filmens ordlyd og udtryk.

- Man kan ikke sige til en 16/17- årig: "Du mærker et hjerte." Gu gør de ej! Hvis du er blevet uheldig gravid og er i femte, sjette eller syvende uge, mærker du ikke noget hjerte. Jeg har altså selv prøvet at være der tre gange. At vise unge piger sådan noget der er SÅ provokerende, siger hun.

I Markante Meninger kan du se hele debatten, hvor også René Skau Björnsson giver sit syn på sagen. Det er torsdag i klokken 18.20 og 21.20.

Du kan også se debatten i videoen øverst på denne side.