Cavendish til Silkeborg?

Stiller måske til start i Post Danmark Rundt

Foto: Antoine Blondin

Når cykelløbet Post Danmark Rundt den 31. juli starter i Silkeborg, så bliver det muligvis med den britiske supersprinter Mark Cavendish i feltet.

Danmarks Cykle Union har nemlig indgået en aftale med supersprinterens hold, Omega Pharma Quick Step, om at de skal deltage i årets Post Danmark Rundt.

Det dog endnu usikkert, hvilke ryttere holdet vælger at stille op med.

- Vi har endnu ikke fået bekræftet, hvilke ryttere Omega Pharma Quick Step stiller med i Post Danmark Rundt, men vi ved jo, at Mark Cavendish har en særlig kærlighed for Danmark. Det var jo her, han blev verdensmester i 2011, lyder det fra løbsdirektør for Post Danmark Rundt Jesper Worre i en pressemeddelelse fra CyklingDanmark.dk. 

- Derfor håber vi meget, at han kommer til Danmark igen, men under alle omstændigheder er vi rigtig glade for at kunne byde Omega Pharma Quick Step velkommen til Post Danmark Rundt, og vi har fået garanti for at de kommer i stærk opstilling.

Mark Cavendish er noteret for fire store sejre på dansk jord. I 2007 vandt han sjette etape af Post Danmark Rundt, i 2011 blev han verdensmester på Geels Bakke i Rudersdal, og i 2012 vandt han først 2. etape af Giro d?Italia i Herning og siden sjette etape af Post Danmark Rundt igen på Frederiksberg Allé.

Lige nu deltager Mark Cavendish i Tour de France, hvor han for få dage siden har vundet sin etapesejr nr. 24.

Post Danmark rundt starter i Silkeborg, hvor første etape går mod Varde. Siden kommer feltet ikke til Østjylland igen.