Camilla holder sygdommen i skak med løbetræning

Cystisk fibrose bremser ikke Camille Nørbach i hendes kamp for at gennemføre Danmarks hårdeste 10 km. Faktisk hjælper træningen på lungefunktionen

02:21

1 af 2

I disse dage træner Camilla Nørbach fra Horsens op til 1900-stafetten i Aarhus. Det gør hun selvom hendes sygdom cystisk fibrose gør opgaven ufattelig hård og krævende. Men mod alle odds kører træningen på skinner, og faktisk gavner den hende også i hverdagen.

- Efter jeg er begyndt træningen, er min lungefunktion forbedret, og jeg har fået mere energi i det daglige. Det er fantastisk, lyder det fra Camilla Nørbach.

Danmarks hårdeste 10 km for en god sag

TV 2 | ØSTJYLLAND talte første gang med hende i februar, hvor hun så småt var gået i gang med at træne op til løbet. Nu er der blot lidt over en måned til stafetten, men ifølge den personlige træner fra Aarhus 1900 skal Camilla Nørbach nok blive klar.

Danmarks sejeste kvinde

- Jeg er stolt over at få lov til at træne hende. I min verden er hun suverænt Danmarks sejeste kvinde, siger træneren Erik Pedersen.

Camilla Nørbach mærker da også konstant fysiske forbedringer under forløbet.

- Det er hårdt, men gør altså en stor fysisk forskel for mig, og det er det vigtigste. Så kan man bide tænderne sammen lidt mere, forklarer hun.

Du kan se hele indslaget med Camilla Nørbach øverst i artiklen.

Herunder kan du se, hvad hun sagde, da vi talte med hende i februar: