Café Kaffegal: Ministeren presser på for en permanent løsning

Beskæftigelsesministeren løftede ikke direkte pegefingeren i dagens samråd, men opfordrede arbejdsmarkedets parter til at finde hinanden

03:48

1 af 2

Dagens samråd i Beskæftigelsesudvalget var ventet med spænding af Café Kaffegals medarbejdere og ejer Brian Sørensen, og de kunne med smil på læben konstatere, at samrådet gav en håndsrækning til socialøkonomiske virksomheder.

Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) opfordrede arbejdsmarkedets parter til at finde en permanent løsning - og skulle der blive tidsnød, er ministeren villig til at forlænge dispensationen.

- For det første håber jeg, at man nu finder vej for at skabe en permanent løsning. Og hvis det skulle vise sig, at der bliver tidsnød i forhold til den eksisterende dispensation, så vil jeg tage det op med arbejdsmarkedets parter med henblik på at forlænge med den tid, der måtte være brug for, siger Jørn Neergaard Larsen, der dog ikke forventer, at der skal bruges så meget tid på at finde en løsning.

Café Kaffegal: Ministeren er kaldt i samråd i morgen

Medarbejdere ansat under det såkaldte "rimelighedskrav" kan på grund af dispensationen fortsætte ansættelsen året ud, men risikerer herefter at blive fyret.

- I virkeligheden mener jeg ikke, at det her problem er så stort, og jeg kan ikke forklare, hvorfor arbejdsmarkedets parter ikke tidligere har kunnet finde en løsning. Vi skal have fundet en permanent løsning, så vi kan komme videre, siger Jørn Neergaard Larsen.

Leif Lahn Jensen er medlem af Folketinget (S), og han har været med til at stille spørgsmål til beskæftigelsesministeren. Han er godt tilfreds efter dagens samråd.

- Jeg synes, at vi er kommet langt i dag. Og jeg er så tilfreds, som man nu kan være. Han løftede ikke en pegefinger til arbejdsmarkedets parter, men det var tæt på, for han sagde, at hvis ikke I bliver enige, så er vi nødt til at gøre noget. Så jeg synes, vi er kommet langt, siger Leif Lahn Jensen.

Se hele interviewet med Leif Lahn Jensen og Jørn Neergaard Larsen i tv-indslaget ovenfor.