Cadeau til lektiehjælper

Ugens skulderklap går til frivillig studerende

05:50

1 af 2

De to dommere var helt enige da Markante Meninger torsdag uddelte Ugens Skulderklap. Christian Romby, der er frivillig lektiehjælper, fik stor ros for sit frivillige arbejde.

Flere aftener om ugen sidder han klar ved tasterne for at hjælpe skoleelever med lektierne via hjemmesiden lektier-online.dk. På trods af at han er studerende og på SU, arbejder han ganske frivilligt uden at få en krone for det.

- Han skal selvfølgelig have ugens skulderklap, det kan der ikke være to meninger om, siger den ene dommer Britta Andersen, der er direktør for Gammel Estrup, Herregårdsmuseet.

Meget ville se anderledes ud

Helt enig var dagens anden dommer Henrik Herold, direktør for Randers Regnskov.

- Alt for mange læner sig bare tilbage og siger: "Det er min ret, og det er min ret." Pengene skal jo altså komme et eller andet sted fra. Nu har man valgt, at have et fantastisk system i Danmark, der gør, at når man læser, kan man få penge for det. Det har Christian erkendt, ikke er gratis, og derfor vil han gerne lave noget payback til samfundet. Hvis bare hver tiende gjorde det, ville der være meget, der så anderledes ud, siger han.

Se Ugens Skulderklap i Go' Aften Østjylland torsdag kl. 18.20, 20.30 og 23.30. Her kan du også se hvem Christian Romby kæmpede mod om titlen.