BZ'ere kræver handling fra politiet

Bz'ere blev udsat for vold og trusler fra en højre-ekstrem gruppe under demonstration i lørdags. Politiet svigtede, siger bz'erne.

Århusianske bz'ere er vrede på politiet og beskylder dem for at forskelsbehandle - i seneste tilfælde til højre-ekstremes fordel.

Beskyldningerne kommer efter lørdagens ballade i det indre Århus, hvor en gruppe unge venstre-orienterede og en gruppe højre-ekstreme tørnede sammen. Det skriver metroxpress.

Bz'erne var på gaden for at danne modpol til en demonstration mod islamiseringen i Danmark, og det var her, gruppernes sammenstød fandt sted.

Trods den megen ballade blev der ikke foretaget nogen anholdelser, og det er de unge aktivister utilfredse med.

- Der var mange urobetjente i området, og de så alt, hvad der foregik. Vi blev udsat for klare trusler og forsøg på vold, og en helt ung pige fik også et knytnæveslag i ansigtet, uden der skete noget, siger en talskvinde for Bz-Århus til avisen.

Hun er forarget over, at politiet ikke skred ind.

Hos Østjyllands Politi afviser chefen for beredskabet, politiinspektør Morten Anker Jensen, at politiet har overværet overgrebene mod bz'erne, men på baggrund af tv-billeder erkender han, at flere af aktivisterne tilsyneladende er blevet udsat for trusler og vold.