Byudvikling skudt i gang

Store byggerier i Lisbjerg

En helt ny bydel i Lisbjerg er nu blevet skudt i gang.

Teknik og Miljø i Aarhus Kommune har i dag, mandag, behandlet en indstilling om grundlaget for byggeri tæt på Lisbjerg, som omfatter salg af jord til de to almene boligforeninger Ringgården og AL2Bolig.

Med indstillingen har startskuddet lydt til byudviklingen i området ved Lisbjerg, som med tiden skal huse 20-25.000 indbyggere samt erhverv, butikker og offentlige funktioner.

I første omgang åbnes der op for et udbud på omkring 150-200 familieboliger, og endvidere vil Ringgården og AL2Bolig tilsammen opføre 87 familieboliger.

- Salget til to boligforeninger og de kommende udbud markerer et vigtigt skridt mod realiseringen af fremtidens Lisbjerg som et moderne, blandet område, som også socialt hænger sammen. Samtidig ved vi, at byliv er afgørende for byudviklingen, og derfor baserer vi eksempelvis udviklingen af fremtidens Lisbjerg på midlertidige aktiviteter, som vi også har anvendt på Aarhus Ø og Godsbanen, siger Kristian Würtz, der er rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, i en pressemeddelelse.

I boligforeningen Ringgården glæder de sig over, at de er blevet udvalgt til opgaven.

- Vi er rigtigt glade for, at vi sammen med vores gode kolleger i AL2Bolig er blevet udvalgt til at kickstarte udviklingen af Lisbjerg. Vi håber og tror, at de to boligforeningsprojekter vil sætte dagsordenen for en bydel præget af spændende arkitektur og miljø- og energimæssig bæredygtighed, siger Palle Jørgensen, der er direktør i boligforeningen Ringgården.

Indstillingen fra Teknik og Miljø skal nu behandles af byrådet.