Byrådspolitiker brød loven ved at huse flygtninge

En politiker fra Aarhus Byråd har sammen med sin bofælle sagt ja til at huse flygtning

Foto: Lars Henrik Mardahl

Byrådsmedlem fra Aarhus Byråd Maria Sloth og hendes bofælle, folketingskandidat Anne Hegelund, blev ringet op midt om natten, hvor de blev spurgt, om de ville huse to flygtninge. Det skulle de ikke tænke længe over, og de sagde ja, også selvom det muligvis var ulovligt. Det skriver Århus Stiftstidende tirsdag.

- For os handlede det først og fremmest om menneskelighed. Vi tænkte, at vi havde pladsen i huset, og vi nåede slet ikke at diskutere, om det var lovligt eller ej. Vi stod heller ikke med en tjekliste over, om de nu var flygtninge eller ej. Vi fulgte bare vores samvittighed, siger Maria Slot og Anne Hegelund, der begge er medlemmer af Enhedslisten, til avisen.

- De sagde, at de ikke havde muligheder i deres eget land, og de havde ikke pas med og havde ikke været i kontakt med de danske myndigheder. Det havde de ikke turdet, fordi de selv kommer fra et land, hvor man ikke kan stole på myndighederne, fortsætter de to politikere.

Det tyder på, at de to flygtninge, to afrikanske mænd, ulovligt er rejst ind i Danmark, og det er derfor ulovligt at tilbyde dem overnatning ifølge udlændingelovens paragraf 59, stk. 8. Hvis man bevidst hjælper en udlænding med ulovligt at rejse ind i landet eller rejse gennem landet, eller hvis man hjælper en udlænding med ulovligt at opholde sig her i landet, er der risiko for en bøde eller fængsel i op til to år.