Byrådsmedlem melder afbud til demonstration

Socialdemokraten Ango Winther vil ikke tale til antiracistisk demonstration i Århus. Han frygter at ekstreme ødelægger dagsordenen.

Demonstrationen, som finder sted på rådhuspladsen i Århus lørdag, er plaget af rygter om, at den voldelige venstreorienterede gruppe Antifascistisk Aktion vil tage turen fra København for at slås med repræsentanter for det yderste højre.

Formålet med demonstrationen er ifølge arrangørerne fredeligt, og det var da også grunden til at Ango Winther oprindeligt havde sagt ja til at være taler. Nu har han skiftet mening.

- Jeg havde set frem til en fredelig demonstration mod Racisme, og havde med glæde også udtrykt mig i verbale vendinger på demonstrationen. Desværre tyder meget på, at ekstreme interesser i at sætte en anden dagsorden, end den oprindelige, vil gøre alt for at rammen om demonstrationen bliver en anden, siger Ango Winther

Han håber nu, at demonstrationen kommer til at foregå fredeligt.

- Jeg vil ønske for arrangørerne, at de kan få afviklet demonstrationen på en værdig måde, det fortjener emnet - men desværre bliver det uden mig som deltager.