Byrådet redder sportscollege i Randers

Et prestigeprojekt er i problemer og undgå formentlig kun en konkurs ved økonomisk tilskud fra kommunen

Foto: Google Streetview

Randers Elitesportscollege har økonomiske problemer på grund af i øjeblikket 16 tomme boliger. For at sikre stedet mod en konkurs går byrådet nu ind og tildeler et løn på årligt 700.000 kr. frem mod 2018. Samtidig findes der midler til en opsynsmand på stedet.

Selve sportscolleget fik - på trods af støtte i form af et lån de kommende år - en hård medfart på dagens byrådsmøde. Flere af lokalpolitikerne har siden godkendelse af byggeriet fortrudt deres opbakning.

Læs også Opbakning til ny multiarena i Randers

- Det er en skandale, at det overhovedet blev bygget med 40 værelser, hvor beboerne to og to skal dele køkken og bad. De skal give 2700 i husleje, og det kan man altså få en 2-værelses lejlighed til andre steder i byen. Det er klart, at alle boliger ikke kan lejes ud, lød det fra Beboerlistens Bjarne Overmark, der altid har været imod colleget.

- Jeg vil gerne beklage min fejlanalyse, som jeg lavede, da boligerne blev godkendt med min støtte. I dag har jeg fortrudt, at det kom til at være så stort, som det gjorde, supplerede Daniel Madie fra De Konservative.

Også solstrålehistorier
Sammen med Velfærdslisten mente Bjarne Overmark endvidere, at Randers Elitesportscollege i stedet for en økonomisk håndsrækning i stedet bør gå konkurs, men den løsning var der altså ikke opbakning til.

- Et sportscollege er vigtig for Randers, og det unikke træningsmiljø gør, at vi skal finde en løsning, så stedet overlever, forklarede Katrine Fruelund fra Venstre.

Læs også Gymnasium indvier nybyggeri

Fra partiet blev nogle af succeshistorierne for elitesportscolleget fremhævet. Her kan nævnes de to Randers FC-talenter Mikkel Kallesøe og Jonas Bager, der begge har boet i boligerne under deres ungdomstid i den kronjyske klub.

- Både vi og bestyrelsen for Randers Elitesportscollege arbejder målrettet for en løsning, slog Anders Buhl Christensen (V) fast, og i første omgang blev et lån frem til 2018 altså tildelt Randers Elitesportscollege.

Derudover skal Kultur- og Fritidsudvalget finde midler til en opsynsmand på colleget. Sidstnævnte var der stor modstand imod, at netop dette udvalg skulle finansiere, men ikke desto mindre valgte flertallet i byrådet alligevel at støtte den betalingsform.