Byrådet i Randers siger nej til lønstigning

Byrådet i Randers stod til en lønstigning. Men kun borgmesteren kommer til at få mere i lønningsposen

En række kommunale hverv bliver aflønnet procentmæssigt ud fra borgmesterens løn. Det har Byrådet i Randers besluttet at ændre, så det kun er borgmesteren, der stiger i løn. Borgmester Claus Omann (billedet) kan se frem til en lønstigning på 260.000 kr. årligt.

Foto: Annelene Petersen - Scanpix

1 af 2

Landets borgmestre får åbenbart for lidt i lønningsposen.

Derfor besluttede Økonomi- og Indenrigsministeriet at hæve vederlaget for borgmestre i landets kommuner.

Da lønnen til en række øvrige kommunale hverv bliver fordelt procentmæssigt ud fra borgmestervederlaget, stod udvalgsformænd og udvalgsmedlemmer også til at få en lønstigning.

Læs også Se hvad din borgmester får i løn

Det kommer dog ikke til at ske i Randers Kommune. Det besluttede Randers Byråd mandag. Her valgte politikerne at sætte gang i en proces for at ændre Randers Kommunes styrelsesvedtægt, hvor den procentmæssige fordeling er fastlagt. 

- Det ville være over en million kroner, vi skulle finde på kommunens budget. Samtidig med at vi i år blandt andet skal spare 9 mio. kroner på sundhed og omsorg og 10 mio. kroner på skoleområdet, siger formand for Sundheds- og omsorgsudvalget Leif Gade (S) til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Dermed er det udelukkende borgmestervederlaget, som kommer til at stige, mens vederlaget for de øvrige kommunale hverv bliver på samme niveau som i dag.

- Det er ikke noget, at vi som kommune bestemmer. Det kan vi ikke gøre noget ved, siger Leif Gade.

Læs også SF-politiker vil have højere løn for byrådsarbejdet

Borgmesteren i Randers, Claus Omann Jensen (V), stiger således stadig med cirka 260.000  kroner og ender med en årsløn på godt 1,1 millioner kroner. 

Pengene til lønstigningerne skal kommunerne finde i deres eget budget, da Indenrigsministeriet ikke har sendt penge med til at dække de ekstra udgifter ved lønstigningerne til lokalpolitikerne.

01:09

Du kan se hele interviewet med Leif Gade her. 

Luk video