Byrådet i Randers rykkede ud på landet

Politikerne tog langt væk fra rådhuset

00:55

Mandag var en helt speciel dag for byrådet i Randers Kommune. Lokalpolitikerne var nemlig langt væk fra de normale rammer i byrådssalen på rådhuset.

Det var de, fordi de i dag havde valgt at holde deres byrådsmøde på Havndal Skole i den allernordligste del af kommunen. Og det var der en helt speciel grund til:

Læs også Dropper rådhus: Randers Byråd mødes i drengenes gymnastiksal

- Det handler om, at vi gerne vil give noget anerkendelse, og at vi gerne vil give noget opmærksomhed til vores landdistrikter. Vi blev jo ved kommunalreformen i 2007 en stor kommune med et stort landdistrikt, siger formand for Landdistriktsudvalget i Randers Kommune Lars Søgaard (V) til TV 2 | ØSTJYLLAND. 

Vi håber, at der kommer opmærksomhed på vores landdistrikter, og at vi viser, at der er andet end bare Randers By.

Lars Søgaard (V)

Byrådet holder normalt til på rådhuset i Randers.

For politikerne var det vigtigt, at dagen i dag fik fokus væk fra købstaden Randers og over på nogle af de mere oversete områder i kommunen.

- Vi håber, at der kommer opmærksomhed på vores landdistrikter, og at vi viser, at der er andet end bare Randers By, siger Lars Søgaard. 

Læs også Borgmester beroliger: Tonen i byrådet er blevet bedre

Dagens byrådsmøde tiltrak opmærksomhed fra de lokale i Havndal. Cirka 90 mennesker havde valgt at møde op til mødet. Det er tre gange så mange tilhørere, som der normalt er til et byrådsmøde i Randers.

- Det virker til, at det bliver rigtig flot. Vi er ikke forvent med, at der er alt for mange til vores byrådsmøder. Så hvis det her er et udtryk for, hvor meget interesse der er for vores politik herude, så er der mindst lige så meget interesse ude på landet, siger Lars Søgaard.

Læs også Byrådsuro: Politiske rivaler tørnede sammen på TV

I videoen øverst i artiklen kan du komme indenfor i gymnastiksalen på Havndal Skole, der i dagens anledning var omdannet til byrådssal for de randrusianske politiker.

En sag om nedsættelse af plejefamiliers ydelser i Randers Kommune kom til at præge byrådsmødet. Se mere her:

01:40 Luk video