Byrådet i Norddjurs stemte for vindmølleprojekt

20 medlemmer af byrådet stemte for vindmølleprojektet

På et byrådsmøde i Norddjurs, skulle byrådet i dag, tirsdag, tage stilling til, om en spansk vindmølleproducent måtte opsætte tre store testmøller i havet tæt ved Grenaa Havn.

Og med stemmerne 20 for og otte imod, var det et byråd, der var positive overfor planen. Det var de blandt andet, fordi vindmøllerne måske får følgeskab af arbejdspladser i området.

- Det giver de muligheder, at vi får muligheden for arbejdspladser, vi får muligheden for at producere, udskippe vindmøller fra Grenaa havn til de baltiske lande, til Østeuropa, og dermed får vi vendt den strøm, vi har haft, med at tabe arbejdspladser, vi får muligheden for at vinde arbejdspladser, siger byrådsmedlem i Norddjurs Kommune Allan Gjersbøl Jørgensen (Soc. Dem.), der stemte for forslaget. 

Læs også Vindmølle-eventyr kan være på vej til Grenaa

Selvom mange af byrådets medlemmer stemte for planen, var der også enkelte, der synes, at vindmøllerne var en dårlig idé. At møllerne skulle larme for meget og være for tæt på land var nogle af argumenterne for nej-siden.  

- Jeg blev præsenteret for ene og alene én placering for de tre vindmøller, og jeg har hørt i dag, at det ikke kan være anderledes. Vi er meget tæt på land, så der er noget visuelt og der er nogle støjgener, siger byrådsmedlem i Norddjurs Kommune Benny Hammer (Kons.), der stemte imod.

Om vindmøllerne kommer til at skabe arbejdspladser i kommunen er endnu uvist. 

02:00

På Grenaa Havn ser man frem til det nye vindmølleeventyr

Luk video