Byparken skal blive

SF og S vil have permanent Bypark

02:16

1 af 2

Byparken pynter i bybilledet midt på vejen mellem Rådhuset og Musikhuset. Placeret mellem to ikoniske bygninger i Smilets By er Byparken en succes, som SF og S i Aarhus vil gøre permanent.

Fredag den 30. august blev der rullet græs ud på vejen. Trafikken blev standset og en park blev etableret. Sidste år blev den ellers så trafikerede vej i det centrale omdannet til en park - i år gentager man altså successen.

Byparken er tilsyneladende så stor en succes, at lokale politikere vil beholde parken.

- Byparken viser, hvordan Aarhus Midtby kan være et frirum og et mødested for en masse mennesker. Byparken er så populær, at vi bør arbejde henimod at gøre den permanent. I første omgang vil vi foreslå, at parken bliver forlænget med to uger, så vi kan få flere erfaringer med, hvordan parken spiller sammen med resten af byen, siger SF's politiske leder i Aarhus, Thomas Medom.

Socialdemokraterne er med på vognen.

- Vi får et grønt område helt nede fra Ceresgrunden og op til Park Allé og det er både godt for luftkvaliteten og muligheden for at lave aktiviteter. Byparkens store succes viser at både børnefamilier, unge og gamle har savnet grønne områder i midtbyen og derfor vil det være oplagt at lade parken bliver stående et par uger ekstra, siger Socialdemokraternes gruppeformand, Camilla Fabricius.

Du kan høre meget mere om historien i indslaget øverst på siden.