Byggeri af nyt børnemiljø er i gang

Tirsdag tog Rådmand for Børn og Unge, Bünyamin Simsek (V), det første spadestik til Langenæsbyggeriet. Det gjorde han sammen med et af de børn, som får gavn af tilbuddet

01:22

1 af 2

Der skal skabes et helt nyt børnemiljø til og leg og læring på Langenæs. Det har byrådet i Aarhus Kommune besluttet, og derfor var der i dag det ikoniske første spadestik til det 50 mio. kr. dyre byggeri.

For at markere byggeriets begyndelse var der forskellige aktiviteter for de mange børn, der var mødt op sammen med blandt andre politikere og repræsentanter fra den nærliggende Læssøesgades Skole.

1900 kvm. stor skatepark på vej i Aarhus

- Det er fantastisk at se alle de børn, som er mødt op, for det er jo for dem, vi laver det her. Vi vil styrke Læssøegades Skoles distrikt og det pædagogiske tilbud, forklarer Rådmand for Børn og Unge, Bünyamin Simsek.

Bedre overgang

Håbet er, at flere forældre vælger skolen til.

- Byggeriet skal sørge for en sammenhæng for børn fra fødsel til de er 10 år. Det handler om, at flere vælger vores folkeskole til. Det her børnemiljø styrker samarbejdet mellem dagtilbud og skole og overgangen mellem de to, siger Bünyamin Simsek.

Trafikken skal løsnes op på Ringgaden

Også hos skoleleder på Læssøesgades Skole var der i dag begejstring over de nystartede byggeri.

- Det betyder meget og samler distriktet. Børnehavebørn kommer til at gå sammen med skolebørn, og det tror vi, bliver rigtig godt, lyder det fra lederen Lisbeth Schmidt Andersen.

Du kan interviews med de to personer og klip fra arrangementet øverst i artiklen.