Bygger tre nye idrætshaller

Sport skal tiltrække nye beboere

Favrskov Kommune vil bruge 42 millioner kroner på at bygge tre nye idrætshaller.

Beslutningen blev taget af et enigt byråd. Dermed bliver det fra næste år muligt at stikke spaden i jorden og bygge nye haller ved Vestjysk Bank Arena i Hadsten, Præstemarkhallen i Søften og ved Hammel Idrætscenter.

Hadsten, Søften og Hammel er ifølge Favrskov Kommune de tre byer, hvor efterspørgslen efter mere halkapacitet har været størst.

Ved at bygge tre nye haller håber politikerne at kunne trække tilflyttere til området.

- De tre nye haller understøtter Favrskov Kommunes vision om at være en attraktiv bosætningskommune og vores ambition om at være en sund kommune, hvor der er mulighed for at være en aktiv del af meningsfulde fællesskaber. Jeg er sikker på, at de tre nye haller vil være med til at udvikle idrætslivet, og at de kan blive et samlingspunkt for rigtig mange borgere, siger borgmester Nils Borring (S) i en pressemeddelelse.

Kræver et lokalt engagement

Frivillige kræfter i Hadsten, Søften og Hammel har allerede investeret en del tid og penge i de tre halprojekter.

Realiseringen af tre nye haller vil fortsat kræve et lokalt engagement.

- Aftalen baserer sig på, at de mange gode frivillige kræfter skal involvere sig lokalt i hallerne. Både i planlægningen, finansieringen og den efterfølgende drift. Det er simpelthen nødvendigt for at få det til at hænge sammen, forklarer Nils Borring.