Bygger ti km kyststi

Ny vandrerute langs kysten

En omtrentlig markering af det område, den nye kyststi kommer til at gå igennem. Desuden føres vandreruten rundt i Hou By. Foto: Google Maps

Skolebørn og vandrere kan se frem til at få en helt ny ti kilometer lang natursti ved Hou. Stien kommer til at gå fra Hølken Strand et par kilometer nord for byen og til strandengen syd for byen, nær Ravnskov. Desuden kommer vandreruten til at gå rundt i byen Hou ad allerede eksisterende stier.

En lang række lokale foreninger og skoler er gået sammen om at skabe stien, som man håber at have færdig til indvielse på Grundlovsdag.

En del af stien på 850 meter bliver gjort kørestolsvenlig og samtidig skal der bygges shelters og hytter, så skolebørn og fritidsfolk kan søge ly for vejrliget, og får mulighed for at grille deres mad på en bålplads mens de holder pause.

Det er desuden planen, at ruten skal forsynes med oplysninger om den lokale historie og kultur. Blandt andet ved hjælp af skilte med de såkaldte QR-koder, som kan aflæses af smartphones og dirigere læseren til en hjemmeside med oplysninger.

Finansieringen på 1,2 millioner kroner er på plads, oplyser Oddernettet, men der mangler stadig en række tilladelser til at udføre byggerierne i den østjyske natur.